lauantai 7. syyskuuta 2013

Vasemman laukan hyppypäivä


Lauantain hyppelyt järjestyivät huolellisesta jahkailusta huolimatta lopulta hyvin nopeasti. Heppajako oli taas tavallinen. Karsinassa Aapo oli kiltisti mutta kentällä kun kiristin satulavyötä niin uhkasi haukata. Tämän päivän teemana oli sarjat.

Alkuverkassa yritin taas ajatella kouluratsastusta ja nyt muistin sisäpohkeetkin. Silti olisi pitänyt olla vielä tehokkaampi sillä vähän sanomista tuli. Laukassa säätyi kyllä mutta oltiin vähän laiskanpulskeita. "Eteen" ei ollut tykin suusta ja hyvistä yrityksistä huolimatta vähän venyi. Lyhentäminen hyydytti entisestään. Verkkalaukoissa tultiin puomia ympyrällä. Ei ihan priimaa. Ja kun lopuksi piti vaihtaa puomilla laukka vasemmasta oikeaan niin siitä ei tullut mitään. Yritettiinkö neljästi ja lopulta taisi vaihtaa vasta askeleessa puomin jälkeen. Toiseen suuntaan mentiin ilman vaihtoyrityksiä.

Hypyt alotettiin yhden laukan välistä oikeassa kierroksessa. Ristikko ja ristikko-okseri. Väli taisi olla jotain alle 7 metriä. En muista enää sentintarkkoja lukuja. Normaalilla laukalla. Muut hepat joutui venyttämään tosissaan väliin (taisivat tulla turhan hitaasti), joten pelkäsin että väli jää Aapollekin lyhyeksi ja säädin selässä jotain omiani. Myötää paremmin tuli kehotus. Toisella kerralla uskoin jo että Aapo hoitaa homman. Mutta joka kerta tultiin väärässä laukassa alas.

Sitten hypättiin muistaakseni 1,5 metriä pidempi sarjaväli, joka piti tulla 2 askeleella. Ope varotteli että tämä on Aapolle lyhyt väli. Pidätin ekalla kerralla varmuuden vuoksi niin hyvin että meinasi tulla 3 laukkaa ja hypättiin toka kaukaa. Seuraavalla yrityksellä päästin vähän enemmän eteen ja hyvä tuli. Tämä vasemmassa kierroksessa niin laukkakin säilyi oikein. En aiemmin muista huomanneenikaan näin suuria puolieroja Aapon laukoissa.

Sitten tultiin tieltä poispäin keskilinjan sarjaa. Ensin 1 normaali laukka, sitten 2 vähän eteen ja lopuksi vielä 1 normaali. Ekalla kierroksella vika oli maapuomina. Tässä ei suurempia ongelmia ollut mutta tulihan ne esteet hirmu nopeasti peräkkäin.

Sitten tultiin koko höskä putkeen. Oikealle 1 laukan väli, oikealta keskilinjan 4 estettä, vasemmalle 2 laukan väli ja vasemmalta keskilinja uudestaan oikealle jatkaen. Ekalla kierroksella suurin ongelma oli taas väärät laukat. Jos ponnistuspaikat ei ihan osuneet niin maltoin odottaa. Nyt yritin ratsastaa kevyemmässä istunnassa. Kommenttia tuli että lähemmäs satulaa. Mutta positiivista että eka kierros ei ollut kammottavaa räpistelyä kuten yleensä tuppaa olemaan. Ei pudotettukaan mitään kun muistin ratsastaa heti ekalle.

Tosin saatiin ykköslinja sakkokierroksena pari kertaa kun ope halusi meidät oikeassa laukassa alas. Oikea laukka tuli lopulta vasta sillä kun heti alastulosta olin kääntämässä tiukasti oikeaan.

Toiselle kierrokselle esteet nousi sinne jonnekin 80 sentin hujakoille. Sain virheet korjattua eikä vääriä laukkoja enää tullut! Jihuu! Kelpo menoa. Kuvaajaa ei ollut niin vuoroteltiin videointivuoroja. Tuntuu että oikeasti opin jotain. Syyskuulle lupailevat seurakisoja ja olisi kova hinku päästä Aapolla varsinkin estekisoihin.

Olisi kiva hypätä hirmu pitkää jumppasarjaa tai sitten puomisuoraa, jossa joka askeleella mentäisiin puomista yli.

Ongelmia:
vaihtaa laukka vasemmasta oikeaan
tulla suoralla hypystä oikealla laukalla alas

Parannusta:
ei taidettu tiputtaa yhtään
säätyi hyvin


Anne videoi ratsailta meidän hyppyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora