perjantai 16. elokuuta 2013

Pään nykimistä ja kiihdytyksiä


Perjantaina ehdin omalle entiselle tunnilleni Aaltokankaalle. Luotin siihen että on koulua ja jätin turvaliivin Hyvinkäälle. Väärin meni, estetunti. Hepakseni oli arvottu Remu, hauskaa. Tallille mennessä päälle iski joku täysin odottamaton sadekuuro. Moottoritien toisella puolella oli vielä kuivaa ja raja meni täsmälleen motarin kohdalla. Tallilla oli tullut aamulla enemmänkin vettä ja kenttä oli melko lätäkkö. Mentiin siis maneesiin, siellä oli esteetkin valmiina. Pihalla +19°C.

Alkuverkoista en enää juuri mitään muista. Hyppelyt alotettiin oikeassa kierroksessa ympyrällä pienellä pystyllä. Ensin piti tulla normaalia laukkaa, sitten koota, sen jälkeen reipasta laukkaa ja lopuksi vielä normaalia. Aika onneton esitys mutta esteestä päästiin yli ja jotain eroja sentään tuli. Omaa keskittymistäni häiritsi tehtävällä samaan aikaan ollut muu liikenne. Mentiin muutenkin sen verran reippaasti että meinattiin olla kaverin hännässä jatkuvasti.

Sitten tultiin lävistäjällä ollutta jumppaa. Ravilla sisään. Tultiin niin vetelästi että laukka ei noussut kuin vasta jälkimmäiseltä ristikolta. Ope huusi että pohkeet kiinni. Pää tajuaa, jalat ei. Tästä hyvästä saatiin sakkokierros. Toinen yritys onnistui laukan suhteen paremmin. Mutta ihan aiheesta tuli sanomista että esteen jälkeen pitäisi jatkaa suoraan. Itellä oli vähän kiikkerä olo kyydissä enkä ohjannut niin hyvin kuin olisi pitänyt.

Sitten tultiin linjaa pystyltä okserille. Tarkoitus oli siirtää välissä raville, tehdä voltti ja jatkaa okserille. Alotin aika hissutellen mutta ope kaipasi parempaa laukkaa. Pysty meni ihan ok mutta heti sen jälkeen Remu nykäisi pään alas. Minä yritin jotenkuten saada ratsua raviin. Onneksi kuitenkin kääntyi. Loput voltista meni ihan ok ja laukkakin nousi linjalta ihan rauhallisesti. Okserin jälkeen oli taas vähän hallintaongelmia ja väärä laukka.

Toisella kertaa sain ihan luvan kanssa tulla vähän rauhallisemmin tehtävälle. Alku meni paremmin mutta silti Remu nyki minut etukenoon. Yritin päästää ohjia pidemmiksi etten ihan keikkaisi. Raville päästiin nyt huomattavasti nopeammin. Mutta laukannosto oli aikamoinen sinkaisu ja samaa vauhtia jatkettiin lähes päätyseinälle asti ennen kun sain Remun rauhoittumaan. Taisi vähän kuumua.

Tämän jälkeen tultiin linja suoraan, 6 askelta piti saada väliin. Ekalla kerralla taidettiin tulla viidellä mutta osasin korjata ja kiemuroista huolimatta sitten saatiin 6. Lopuksi tultiin vielä tehtävät putkeen eli ensin 6 laukkaa linjalle, sitten raville ja jumppa. Kiemuraa tuli taas väliin ja otin turhan aikaisin raville. Kai sen voi laittaa kontrollisiirtymän piikkiin. Uusi laukka ja siirtyminen raville uudestaan suunnilleen siellä missä piti. Jumppa meni aavistuksen paremmin mutta edelleen ope huusi että käytä sisäpohjetta ja tee voltti.

Ei ollut yhtään tylsä tunti. Remu on kivan haastava tapaus enkä jaksa harmistua siitä. Tykkään opetella.

Ongelmia:
nyki päätä alas
kiihdytteli välillä
ravilähestymiset on hankalia
aika loppui eikä ehditty hypätä trippeliä

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
oli kivan haastavaa


Venla videoi, kiitos siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora