maanantai 29. heinäkuuta 2013

Vastalaukkoja mikinpäällä automaattiohjauksella


Aaltiksen vikan korttituntini kävin maanantaina rästinä kun perjantai jäi välistä. Olin vähän yllättynyt kun listassa luki Aksu. Ajattelin että hyvä näin että vika tunti menee kehnosti samaan tapaan kuin Raijalla etten jää niin ikävöimään. Hepan harjaus ja varustus meni ihan ok. Tunti oltiin pihalla ja tämän taisi pitää kesäope. Ratsukoita oli aika monta, en laskenut. Lämmintä oli +22.

Ope kyseli toiveita ja joku kaipasi vastalaukkoja, joku mikinpäätä. Nämä sitten yhdistettiin.

Aksu toimi aika kivasti oikeastaan heti kun otin ohjat käteen. Alkuverkassa tuli pientä säätötoivetta ratsun muodosta mutta osasin korjata aika näppärästi. Aksu oli sangen helppo. Yritin sitten ratsastaa ravia vähän eteen ja laatua askellukseen. Laukassa taas ajattelin kokoamista.

Itse tehtävässä mentiin vissiin ihan alkuun käynnissä kuviot selväksi. Sitten harjotusravia. Volteilla asetus sisään ja ympyrällä ulos. Ja melko pian sitten samaa laukassa. Volteilla myötälaukka, ympyrällä vastalaukka. Yhtään rikkoa ei tullut. Ope ehdotti että kun menee näin näppärästi niin voisin ruveta suoristamaan hevosta vastalaukassa ja jopa asettaa ympyrän sisään. Ainakin suoristin.

Toiseen suuntaan sama juttu. Kertaalleen levähdettiin reitiltä kun en tiedottanut tarpeeksi ajoissa. Mutta mentiin välillä koko ympyrä vastalaukassa ilman voltteja. Tuntui tosi helpolta. Sanoisin että vedettiin melkeen automaattiohjauksella.

Jottei tunti ois mennyt liian hyvin niin Aksu esitti loppuraveissa kaksi säikkyloikkaa. Omasta mielestäni pidin hepan edelleen hyvin töissä mutta yritin antaa pidempää ohjaa jotta venyttäisi. Ensimmäinen suuri peloke oli tietä pitkin tullut hevonen. En juuri reagoinut loikkaan vaan jatkettiin hommia samantien. Seuraavan loikan aiheutti heinäkontin takaa pyöräillyt lapsi. Huoh. Ja taas hommat jatkui. Onnistui lopulta sitten se venytyskin. Loppukäynneissä pidin sitten tarkkaan kiinni satulan kauhukahvasta. Enempää loikkia ei onneksi tullut ja pysyin kyydissä.

Ongelmia:
säikkyloikat loppuravista

Parannusta:
tuntui vähän turhan helpolta


Videoista kiitos tuntia seuranneille. Nämä kavaltaa ettei mennyt niin hyvin kuin kuvittelin.

Tämän jälkeen on sitten taas muutto etelään edessä ja luvassa uuden tallin etsiminen. Meinaan kyllä jatkossakin käydä viikonloppulomillani Aaltiksella mahdollisuuksien mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora