maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ei ohjan ja pohkeen välissä


Maanantaina klo 19 menin korvaamaan juhannuksen takia väliin jäänyttä perjantaita (talli oli kiinni). Toivoin estetuntia mutta luvassa olikin yllätyksekseni koulua. Olin mielissäni kun luin listasta ratsukseni Touhon. 6v ruuna mutta kovasti siitä on tykätty. Mustanruunikko pikkuheppa. Tallissa hyvin kiltisti, mitä nyt ei kavioita oiken nostanut ite vaan minä ne sitten kampesin ylös.

Ratsailla tuntui tosi kaposelta enkä saanut pohkeitani kunnolla käännettyä kylkiin kiinni. Ihanan tolkku tapaus eikä paljoa hötkyillyt. Alotettiin käynnissä ja kiva olikin vähän tutustella ratsuun. Meno oli aika kiemuraista ja tuli vähän Cami mieleen. Touho tosin oli rauhassa päänsä kanssa. Alkuverkassa huomasin etten oikein osaa kääntää tätä. Voltit levähti isoiksi ja hepo mutkitteli. Ope käski ratsastaa sisäpohkeen läpi, joka ajatuksena tuntui hullulta kun oltiin liiraamassa voltilta ulos. Lopputunnista vasta hokasin että kaksi pohjetta tekee menon suoremmaksi.

Tämän päivän ohjelmana oli pohkeenväistöä. Onneksi tehtiin väistöt käynnistä. Touho väisti helposti mutta kulki aika oman mielensä mukaan. Tahti heijasi, samoin poikitus. Kun yritin lopettaa väistön niin väisti vielä 5 metriä. Ope käski ratsastaa ohjan ja pohkeen väliin. Sitä yritin koko tunnin mutta omasta mielestäni onnistuin erittäin huonosti. Väistö vasemmalle oli vielä työläämpää. Kaksi askelta, sitten karkasi etu- tai takaosa. Onneksi sentään pysyi käynnissä. Ite saatoin pysäytellä ja ope käski ratsastaa eteen. Opekin huomasi työläyden eikä meitä kovin pitkään piinannut.

Laukat otettiin väistöpätkien välissä pääty-ympyröillä. Ensin vasen kierros. Ohjausongelmat oli samaa tasoa kuin Ricolla muinoin. Piti kiertää tuoli (kuvassa ympyrä) ja x (kuvassa neliö). Äksältä hepo valahti uralle ja olisi jatkanut sitä pitkin, tuli siis ylimääräinen pullistuma kaarelle. Kun lopulta päästiin tuolin ohi niin siitä Touho oli taas kaatumassa suoraan sisään kohti äksää. Tien lähistöä kartteli. Vuorotellen siis luisuttiin sisään ja ulos. Aavistuksen sentään helpotti kierros toisensa jälkeen samoissa kohdissa esiintyvät luisuilut. Pysyttiin sentään laukassa ja vauhtikin oli suht sopiva muihin nähden. Mutta helppoa ei ollut.



Oikea laukka toimi vähän paremmin. Tällä kertaa hepo valui ulos tien puolella. Toisella puolella tehtiin suht asiallinen kuvio ja toiseenkin puoliskoon auttoi kun rupesin ajattelemaan kääntymistä heti äksän jälkeen. Hepat vähän säikähti ohi mennyttä rekkaa mutta ei tullut pientä pyrähdystä kummempaa. Toivoin kyllä jatkuvasti että loppuisipa laukkaaminen jo.

Loppuraveissakin tahti heijasi vielä omiaan. En vaan osaa. Mutta tämän perusteella oon ihan tyytyväinen ettei ollut esteitä. Tuskin olisin osannut Touholla hypätä. Vaikka suht tolkusti seuraavalla tunnilla menikin. Tämän perusteella en ihastunut. Nätti katsella ja kiva hoitaa mutta toistaiseksi pysyn mieluummin pois selästä.

Ongelmia:
tahti ja tempo heijasi
en saanut pohkeita kunnolla kiinni
kiemurteli

Parannusta:
astui helposti ristiin


Anne kuvasi meidän tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora