maanantai 13. toukokuuta 2013

Tunti 20/20 Raijalla


Korttini vikan tunnin Raijalla kävin vielä maanantai-illalle senkin. Ennen korttia olin toki ehtinyt käydä monesti kertahinnallakin. Luvassa koulua. Heppavaihtoehdot oli muistaakseni Laguna ja Kentsu. Eli isoja ja hitaita. Lagunalla olin jo mennyt, joten otin testiin Kentsun. Ope ehdotti että laittaisin kanget ja näin myös tein. Ennen tuntia hepo oli aika lomailleen näköinen karvamutapaakku. Ihan ajallaan en kentällä ollut kun ratsun raakkaukseen meni aikaa.

Ratsu vaihtui mutta satula pysyi samana kuin pari tuntia aiemmin. Nyt ratsukoita oli kivasti vain 5. Tunti ei alkanut kovin lupaavasti kun en saanut heppaa käynnissäkään suoraksi. Ohjat valui liian pitkiksi, tai ainakin nivelet. Kankien kireyttä sai tarkkailla, meinasi kiristyä suotta. Tehtiin raviavoja ja oli aika haastavaa. Oikealle onnistui kertaalleen, muuten meni tosi huonosti. Tähän löytyi sillon jotain syitä, istuinkohan mutkalla vai puristin jostain? En enää muista. Vasempaan kierrokseen onnistui onneksi paremmin.

Ravissa tehtiin temponvaihteluita, kai ne meni ainakin sinnepäin. Sitten nosteltiin laukkoja keskihalkaisijalle. Pari kertaa tuli väärä mutta hepan yleiseen löysyyteen nähden laukat nousi yllättävän hyvin. Raville saaminen oli hankalampaa (käynnistä vissiin?). Kulmissa kaatui sisäpohjetta vasten.

Tunti (tai siis 50 minuuttia nämä virallisesti ovat) vilahti äkkiä ohi. Kentsu rupesi vasta vertymään. Osaava heppahan se on mutta olen aika huono ratsastamaan isoja ja hitaita. Plussat itelle sinnikkäästä yrittämisestä. Ja siitä ettei tunnin aikana harmittanut pahemmin.

Loppukäynnit käytiin porukalla metsässä ihan pitkän kaavan kautta. Kentsulla ei pahemmin maastoilla kun on niin kompura. Nyt pysyi onneksi tolpillaan. Vähän katteli ympäriinsä muttei onneksi hötkyillyt.

Tähän loppui Lappeenrannan heppailut. Haikeaa oli jättää kiva talli. Mutta ehkä oli hyvä että lopuksi oli tämmöset vähän vähemmän täydellisen ihanat tunnit niin lähdöstä ei jää niin kamalaa harmitusta.

Ongelmia:
paljon

Parannusta:
laukat nousi yllättävän hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora