sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hyppyharjoituksia satulasta poistuen


Sunnuntaina mentiin taas Annen ja Kaisan kanssa käymään ABC:llä. Estetunnille saatiin tutut ratsut eli minä Aapon. Karsinassa oli kilttinä. Luvassa esteitä ja mentiin kentälle. Siellä oli esteet valmiina ja toiveesta hypättiin tänään rataa. Lämmintä oli +24 eli hyvin tarkeni.

Alkuverkassa tuli luultavasti taas samat korjaukset eli ratsasta Aapo lyhyemmäksi. Ekana hyppytehtävänä tultiin kavaletteja kaarella. Kolmea ja neljää laukkaa väliin. Jokusen kerran taisi laukka vaihtua matkalla vääräksi mutta muuten säätyi suht kivasti.

Sitten tultiin 8 hypyn rata kolmesti. Eka kierros ristikkoina, sit n. 60 cm ja vikalla kierroksella mulle ja Aapolle nostettiin korkeuteen 80 - 90 cm.

Annen versio ratapiirroksesta.

Eka kierros meni ihan siististi. Sarjalle 1 ja 2 laukkaa, kolmosen ja nelosen väliin 5, vikaan väliin 6 laukkaa. Laukka jäi ainakin kertaalleen vaihtumatta. Toisella kierroksella heti eka laukanvaihto meni pieleen. Kolmosen ja nelosen väli tultiin sujuvasti neljällä, vika väli viidellä laukalla.

Vika kierros alkoi huonosti kun keilattiin heti eka alas eikä laukkakaan vaihtunut. Kuvittelin jo että ope käskis ottaa uudelleen alusta mutta ei se semmosta. Sarja selvitettiin muuten hyvin mutta laukka vaihtui vääräksi. Kolmosen jälkeen sekosi omat pasmat. Tultiin aika hyvin sisään mutta ajattelin ottaa kiinni ja tulla viidellä. Kuulin kuitenkin maiskutusta jostain (ääniä päässä?) ja jähmetyin. Aapo taas venyi omia aikojaan. Askel ei sopinut ollenkaan. Aapo meinasi kieltää muttei ehtinyt ja niinpä juostiin nelosesta läpi. Poistuin satulasta kaulalle mutta pääsin aika äkkiä keikauttamaan itteni takas. Kisoissa tuosta ois vaan jatkettu. Nyt meni vähän ämpyilyksi. Kaikista eniten hämmennyin siitä että miksi en tehnyt mitään.

Sitten esteen ja ratsukon kokoaminen ja uusiksi. Nyt vähän enempi menoa ja meininkiä. Sujuvasti neljällä, sai jo ottaa vähän enemmänkin kiinni. Vika väli viidellä mutta sielläkin meinas lähteä venymään. Muuten meni sangen kivasti, mutta yksi pudotus jäi vähän kalvamaan ja vielä enempi jäi kaivelemaan tuo oma lamaantumiseni, josta läpijuoksu aiheutui.

Ei hypitty enempää. Loppuravit ja heppojen pesu tallissa sekä pihalle vienti.

Ongelmia:
jokunen väärä laukka
1 pudotus
läpijuoksu

Parannusta:
kuski pysyi kyydissä vaikka poistui satulasta
laukka säätyi hyvin

Alekseille kiitos kuvaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora