keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kaarevia linjoja ja kolmen esteen ratoja

Muuttopäiväni siirtyi viikonlopulle, joten innoissani päädyin vielä estevalkkaan. Arvelin ihan oikein että Valmahan sieltä osui ratsuksi. Tämän päivän suuri kehitysaskel oli se, kun sain harjattua Valman korvien takaa ilman yhtään vastustelua. Puolisen vuotta siihen meni.

Lämmintä pihalla oli +1. Me oltiin maneesissa. Kannettiin keskelle 10 tolppaa. Tässä vaiheessa vasta selvisi että meidän vakiopemme oli muualla ja omistaja piti tunnin. Ratsukoita oli valkassa 4 ja lisäksi maneesissa 2 itsenäisesti menevää. Päivän teemana oli kaarevat tiet. Esteitä kasautui lopulta vain 3. Kaksi pystyä ja yksi okseri.

Alkuverkassa Valma oli taas reipas muttei onneksi yhtään niin holtiton kuin maanantaina. Jarrut on toimineet paremminkin mutta ihan toimivaa menoa. Aika itsenäisesti saatiin mennä ravit ja laukat. Laukassa tuli käsky tehdä 10 metrin voltteja. Ne oli meille hyvin hyvin vaikeita. Lähes joka kerta levähti liian suureksi. Enkä saanut laukkaa kasattua ennen voltteja. Kannuksia ei tänään ollut ja heti huomasin kuinka laukat nousi huonommin.

Ekana verkkatehtävänä tultiin pystyjä kahdeksikolla. Alkuun tie näytti haastavalta kun käännökset oli tiukahkoja. Valma toimi kuitenkin hyvin. Ensin hypättiin jokunen kierros putkeen ristikoilla, sitten pienillä pystyillä. Meiltä kaivattiin ponnistuspaikkoja vähän lähemmäs. Käytännössä oli siis laukansäätelyongelmia enkä oikein saanut askelia sovitettua esteille. Mentiin sieltä mihin satuttiin päätymään. Pari väärää laukkaa luikahti väliin mutta hepo kääntyi hyvin.

Tämän jälkeen hypättiin kolmen esteen ratoja. Pystyjä ja okseria. Ensin vähän matalampana, sitten esteet nousi. Ihan tyytyväinen en ollut. Kun okserilta piti jatkaa suoraan niin ekalla kierroksella kaikki hevoset vaihtoi laukan oikeaksi (vääräksi) ja valuivat uralle. Päätin että asialle pitää tehdä jotain. Huijasin hepoa luulemaan että jatketaan kaarteella vasemmalle kohti pystyä. Pieni kiemura tuli mutta laukka pysyi vasempana. Muistakin vääristä laukoista selvisin loppua kohti paremmin. Tunnin aikana tuli 1-2 pudotusta ja pari kolahdusta. Ponnistuspaikoissa oli eniten viilattavaa. Ainakin yksi kaari tultiin ristilaukassakin. Lopulta sain kaikki väärät laukat korjattua. Paitsi vikan kun unohdin minne pitää jatkaa.

Vikalla kierroksella esteet oli jo yli kasikympin. Enkä edes muistanut katsoa että kuinka korkealla. Ehkä 90? Oikeassa kierroksessa pysty, siitä kaareva linja okserille, kaarre oikealle ja toinen pysty. Ekalla kerralla meiltä putosi eka. Saatiin sitten vielä tulla uudestaan. Uusintayrityksellä hypättiin okseri vähän kaukaa. Rohkeasti Valma lähti hyppyyn. Vika kaarre meni paremmin. Tämä tuli videollekin. Opekin meitä kuvaili omiin arkistoihinsa, halusi kuulemma todistusaineistoa että Valmalla on hypättykin.

Välillä laukka oli tehtävän alussa taas vähän turhan löysää. Siinä oli tasapainottelemista että laukka on energistä muttei liian reipasta. Hitusen Valma säikkyi tänään muita muttei pahasti. Kertaalleen tunnilla olin ite vähän nukuksissa ja ajauduttiin tilanteeseen, jossa Hero laukkasi suoraan kohti. Käänsin Valman vain pitkillä ohjilla poispäin. Ei edes hätkähtänyt. Huippua!

Loppuraveissa Valmalla oli vauhtia. Tulipa hyvä tilanne treenata Valmallakin yhden ohjan pysähdyksiä. Kovin monta toistoa ei ehditty tehdä mutta selvästi heppa sai jo juonesta kiinni.

Huomattavasti paremmin meni kuin maanantaina. Eilen kuulemma meni omistajan kanssa tosi hyvin. Olisipa ollut kiva nähdä. Huomiselle haaveilen Valman saavan vapaan. Tallissa hepo oli taas ihan sylittelytuulella ja nuoli käsiäni.

Ongelmia:
pudotus tai pari
laukat nousi huonommin (ei kannuksia)
asetus oikealle oli taas hankalahko
oikea kantapää ei vaan pysy alhaalla
varo ettei pohkeet mene liian taakse

Parannusta:
huomattavasti paremmin kuin maanantaina
korvien takaa harjaus oli tänään ok
ei säikkynyt pahasti muita

Tytöt kuvasivat meidän vikat hypyt, tallissa käytin kameraa itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora