torstai 13. joulukuuta 2012

Siirtymiä lumituiskussa


Kuluva viikko on Easylla rankahko, joten luvassa oli kevyt liikutus. En taaskaan ehtinyt ihan valoisalla, vaan hämärsi jo kun pääsin ratsaille. Pakkasta oli viitisen astetta ja melko pian rupesi tuiskuamaan lunta. Easy oli alkuun vähän haluttoman olonen, mateli menemään ja takaosa poikitteli ihan omiaan. Ravissa oli suht tasainen muttei kovin innokas. Annoin sitten jolkotella matalampana enkä hirmuisesti vaatinut. Kiva oli taas huomata että vaikka tarhassa yksi hepo rallaili laukassa kohti niin siitä Easy ei hätkyillyt. Mutta tuulen heilutus puomien päällä olevassa pressussa sen sijaan kirvoitti sinkauksen laukkaan. Onneksi olin hereillä ja pako loppui lyhyeen.

Laukkaa mentiin alkuun keskiympyrällä kumpaankin suuntaan. Vasempaan kierrokseen tuli yksi kierrepukki väliin. Kivasti on oma itseluottamus kyydissä pysymiseen parantunut. Nyt vain komensin heppaa olemaan asiallisesti. Ei pelkoakaan kinostautumisesta. Lumisella kentällä pörrättiin siis. Laukan jälkeen vuorossa oli siirtymät. Kivan herkästi tuli taas käyntiin ja pysähdyksiin. Eikä liikoja töksinyt. Pysähdyksestä raville olisi voinut lähteä lennokkaamminkin. Tein siirtymiä melko tiuhaan. Yritinpä väliin laukassa kolmikaarista. Vaihdot käynnin kautta. Siitä keräsi sen verran kierroksia ja jarrutusmatkat venyi että siirryttiin takaisin käynnin ja ravin pariin.

Lopulta tehtiin taas ravi-laukka-ravi-siirtymiäkin kumpaankin suuntaan. Laukannostoissa takaosa yritti taas pullistua sisään. Yritin miettiä omaa ulkojalkaani etten sillä ainakaan aiheuttaisi sitä. Tämän päivän ahaa-elämykset tuli siitä että sain laukan nousemaan lähes olemattomilla pohjeavuilla. Jotenkin heilautin ratsun lantiollani laukkaan. Tätä on joskus ammoisina aikoina yritetty tunnillakin ja joidenkin heppojen kanssa laukka pitäisi nostaa juurikin lantiolla. Epäilen silti ettei ehkä vielä toimisi muilla ratsuilla. Pitää testata. Mutta noin pysyi nostoissa suorempana. Ja edelliskerran tasaiset siirtymät ei olleet pelkkää sattumaa. Taas saatiin muutamia oikein kelvollisia laukasta raville siirtymiä. Easy laukkasi rauhassa ja laskeutui raviin. Edelleen toki olisi paljon viilattavaa esim. liian matalassa muodossa ja kuolaimen puremisessa. Taisi aukoa suutaankin mutten sitä selästä tiedä.

Tehtiin muutamia kontrolliperuutuksia välissä kun jarrutehostin huononi. Peruutti ihan ok ja nykyään ei enää nosta turpaansa taivaisiin. Yksi peruutus oli jo lähes pyöreä ja sain vaikutettua muotoon peruutuksen aikana. Loppuun pyörittelin ympyräkahdeksikkoa ja oli sangen tasainen. Ei polkenut takaa ihan parhaiten alle mutta edestä oli suht kelpo. Vähän turhan matala mutta loppuverkassa annetaan anteeksi. Käynnissäkin vähän houkuttelin eteen tuntumalla. Toimii paremmin kuin muinoin mutta edelleen tuntuma vähän karkailee.

Loppukäynnit käytiin kävelemässä maastossa. Ulutuksen blogista nappasin vinkin ylämäkeen peruuttamisesta. Pitihän se testata. Selässä tuntui alkuun vähän hassulta mutta pienen empimisen jälkeen Easy peruutti siihen pienelle kummulle, jossa on maastoesteitä. Ensin vähän loivempaa, sitten jyrkempää kohtaa ylös. Paluumatkalla käyntiaskel venyikin ihan eri lailla. Takaisin tallille tuli aika luminen heppa ja kuski.

Ongelmia:
yksi pukki ja säikkyloikka
alkuun oli vähän haluton

Parannusta:
siirtymät parhaimmillaan tasaisia

Lisää juonipaljastuksia: Joudun lopettamaan Easyn vuokrauksen ja muutkin heppakuviot menevät ihan uusiksi. Muutan pois Oulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora