keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Säikkyilyä ja holtittomia kaarteita


Keskiviikon estevalkassa ei vieläkään ollut luvassa vesimattoja. Keskilinjalle kasattiin 3 pystyä ja okseri siten, että niitä hypättiin 5-kaarisella. Olin omaan tapaani viimetipassa paikalla. Vähän tuli sanomista kun olin 2 minuuttia myöhässä. En ollut kuitenkaan vikana. Suht lyhyiden alkukäyntien jälkeen ehdin ottaa vain puoli ympyrällistä ravia, ennen kuin aloitettiin raviverkka puomeilla. 5-kaarista ravipuomien yli, kaarien keskelle voltit sisään. Ei kaikista tasaisinta. Valma hidasteli ennen puomeja ja tuli siksi tahtirikkoja. Enkä oikein muistanut keskittyä taivuttamiseen ja ponnistuspaikkoihin. Ope käski ajatella uutta suuntaa ja suoristamista vielä vähän aikaisemmin.

Ratsukoita valkassa oli taas 6. Tuntui paljolta. Valma oli lisäksi tosi säikyllä tuulella ja säpsyi muita hevosia useamman kerran. Laukkaverkkaa mentiin takapäädyssä kahdella erikokoisella ympyrällä ekan ja tokan esteen puomien yli. Ekaan suuntaan ei saatu pahemmin piiskausta mutta jälkimmäiseen piti viilata ennen kuin kelpasi. Liian lujaa, vähän holtittomasti, pari väärää laukkaa, huonoja teitä. Ylävartaloni kuulemma heilui lisää vauhtia.

Hypyt alotettiin takapäädyn esteistä vasempaan kierrokseen. Ensin pienempi voltti ekan yli, sitten suurempi ympyrä tokan yli, josta käännettiin tiukasti vasempaan ekalle, siitä oikealle ja taidettiin hypätä se vielä ympyrällä neljänneksi, jonka jälkeen vasemmalle. Ei mennyt kovin hyvin. Taisi tulla vääriä laukkojakin mutta suurin ongelma oli käännökset. Esteen jälkeen valuttiin vaan suoraan ja melko kulmikkaita kaarteita tuli. Sama vika kumpaankin suuntaan. Ope taas huusi että ylävartalo suoraan ja odota hyppyä. Kysyin että vähemmän etukenoonko (kuvittelin siis olevani jo suorassa enkä tiennyt mihin suuntaan korjaus pitää tehdä). Vastaus oli ei. Takapuoli penkkiin. Jotain taisin sitten tehdä oikein vaikken oikein tajunnut mitä.

Seuraavalla kierroksella jätettiin ekan kierroksen ykkönen pois, muuten oli samat 2, 3 ja 4. Perään lisättiin vielä kaarre vasemmalta kakkoselle (toiseksi kauimmaiselle) ja sen jälkeen piti ajatella oikealle kohti okseria. Eli vähän sitä viisikaarisen linjaa. Samoja ongelmia edelleen. Ope kuitenkin sanoi että tärkeintä on osua esteille ja päästä maaliin. Siinä onnistuttiin. Tarpeetonta kiemuraa kyllä tuli ja jotain taidettiin keilatakin.

Taidettiin hypätä välissä kaikki esteet 5-kaarisella. Saatiin vähän sakkoja päälle ja okseri piti hypätä uusiksi. Taidettiin hypätä se pariinkin kertaan. Pohkeet kiinni, ei saanut liiaksi hyytyä ennen sitä. Sen Valma taisi kertaalleen pudottaa ja tulistui siitä. Kaarteen kulmassa poukkoili. Keulikin vähän. Pysyin tasapainossa ja pyysin eteen. Hyvin saatiin jatkettua seuraavalle esteelle. Kysyin vielä opelta että tulisiko tommosesta 4 vp kisoissa. Ei kuulemma, koska edettiin koko ajan.

Ainakin lopuksi hypättiin koko höskä katsomopäädystä vasemmassa kierroksessa aloittaen eestaas eli kahdeksan hyppyä. Meidän meno onneksi parani loppua kohti. Tämän päivän mantra oli "istu pystyssä ja odota hyppyä". Kun rauhotuin ite niin Valmakin rauhottui. Ei kyllä ollut parhaasta päästä meidän meno tänään. Harmitti se muiden säikkyily kovasti. Ope totesi siihen että tämmönen kaarretehtävä aiheuttaa kohtaamisia. Ja niistä se oppii kun siedättyy. Porukkaakin oli enemmän.

Pakkasta oli kotoa lähtiessä -14, palatessa -17 ja maneesin mittari näytti -7.

Ongelmia:
säikkyi muita hevosia
välillä tuli aika eksoottisia teitä ja lähestymisiä

Parannusta:
ei kieltoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora