perjantai 7. joulukuuta 2012

Ilottelemassa maastossa


Perjantaina suunnittelin ennen tuntia käyväni Valman kanssa maastossa. Easy lähti onneksi seuraksi. Päivä alkoi vaiheikkaasti kun Valmaa tarhasta hakiessani tarhakaverina oleva poni livahti karkuun. Hätistelin sitä pois portin edestä niin se livahtikin ylemmän ketjun ali vapauteen. En edes tajunnut että mahtuisi siitä alta. Onneksi ei poistunut paikalta vaan antoi kiinni. Vähän kyllä meinasi juurtua aloilleen ja lähinnä työnsin ja kampesin sen takaisin tarhaan. Onneksi Valma käyttäytyi narun päässä fiksusti.

Pakkasta oli -12 niin toppasin itseni kunnolla. Matkaan virittelin kypäräkameran. Ratsaille kiipesin maneesissa. Sitä ennen ehdin vähän pyöritellä ja peruutella maasta käsin. Valma käyttäytyi hämärässä yksin ihan fiksusti. Lopulta päätin vielä kampeutua alas keräämään kakat. Samalla tuli maastoseura paikalle. Pihalla takaisin kyytiin, onneksi oli apukäsiä paikalla satulavyön kiristykseen. Tällä kertaa Valma seisoi ihan rauhassa.

Matkaa taitettiin joko me tai Easy edeltä tai rinnakkain. Hepat ei pahemmin toisistaan välittäneet. Alkuun mentiin ravissa ja Valma käyttäytyi hienosti. Ei kaahotellut menemään. Takakaarteessa saatiin kolmas ratsukko seurueeseen. Ravailtiin me edellä. Joku säikky siinä tuli ja pari sivuaskelta mutta siitä päästiin nopeasti yli. Laukassa en halunnut olla ekana. Vähän jännitti mukana ollut kolmas heppa, joka ei aiemmin kokemani perusteella kaikista rauhallisin ole. Easyn kanssa kekkuloi maneesissa sillon kun putosin Easylta. Laukassa oltiin Valman kanssa porukan keskellä. Laukkasi juu mutta pukitteli matkalla aika monesti. Nyt onneksi osasin jo reagoida, toruin äänellä ja nyin päätä ylös. Onneksi ei tullut kuin korkeintaan kaksi pukkia putkeen, joten pysyin kyydissä.

Risteyksen jälkeen jatkettiin ravissa ja siinä oli taas asiallisesti. Mentiin vielä toinenkin kierros. Nyt laukattiin takalenkki toiseen suuntaan ja ratsukoita oli enää alkuperäiset 2. Pukkeja tuli enää yksi ja laukka vaihtui samalla, joten kehitystä tapahtui. Lopuksi vielä jolkoteltiin ravia. Hepat oli tosin eri mieltä jolkottelusta ja kummatkin viipotti kunnon ravurimenoa. Hikihän siinä hepalle tuli. Lopuksi piti testata miten meillä yksin kulkeminen onnistuu. Erottiin Easysta risteyksellä, josta kumpikin lähti eri suuntiin kotitallille. Vähän Valma kuikuili perään mutta päästiin kuitenkin rauhassa käynnissä omalle tallille.

Ongelmia:
pukittelu laukassa

Parannusta:
oli ihan rauhallinen
pukittelu väheni loppua kohti
päästiin loppumatka yksin tallille ongelmitta

Ehkä jotain videopätkää tulossa joskus jos saan editoitua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora