tiistai 13. marraskuuta 2012

Easykin osaa rodeoliikkeet


Easyn sairasloma on virallisesti ohi ja nyt sitä on kevyesti ratsastettu. Nyt ehdin jopa valoisalla liikkeelle. Pari astetta pakkasta ja aurinko paistoi. Harmi vaan että kenttä ja maasto oli taas niin kovia ettei voinut nauttia kelistä. Karsinassa hepo sentään käyttäytyi nyt ihan rauhallisesti. Ratsastamaan suunnattiin maaston kautta Saaran maneesille.

Menomatka oli taas hidasta ja kiemurtelevaa. Tammaa taisi vähän ärsyttääkin, sillä katseli varpaitani välillä pahalla silmällä. Maneesissa oli 2 heppaa valmiina, joista toisella oli valkka menossa, toinen varotteli pitämään reilun välimatkan. Siinä siis vähän ratsasteltiin muita väistellen. Käyntiä ja vähän ravia. Siirtymiä ja ympyröitä, ei mitään kovin ihmeellistä. Käytiin myös toisessa päädyssä laukkaamassa yksi kierros ympyrällä kumpaankin suuntaan. Meni ihan ok.

Ensimmäiset parikymmentä minuuttia meni ihan hyvin. Sitten aivan puskista ilman mitään ennakkovaroitusta hepo ravista sinkosi rodeohyppelyyn. Pysyin noin 3 pukkia kyydissä, sitten horjahdin vasemmalle alas. Ei ihan pehmeimmästä päästä pudotus, sillä kypärä humpsahti hiekkaan. Easy jäi kuitenkin kiltisti seisomaan viereen. Takaisin kyytiin ja vähän harmittelin etten osannut reagoida kunnolla enkä sinnitellyt kunnolla kyydissä. Pääsin kuitenkin vielä komentamaan kun poukkoilut ei jääneet tähän. Jatkossa tuli aina vain 1 pomppu kerrallaan ja vetäisin ohjista. Eteen en osannut/uskaltanut ratsastaa. Pysyin kuitenkin kyydissä vaikka ihan ilmavia jalannostoja oli.

Heppoja tuli lisää maneesiin ja meitä oli lopulta 5. Easyn pömelöinti tarttui muihinkin ja totesin ettei olla kovin hyvää seuraa. Yksi puhdas kierros ravia ja sitten takaisin talliin.

Olin sen verta nössöytynyt että talutin takaisin. En halunnut testata että pomppiiko myös maastossa ja miten siellä käy. Vähän riekkui taluttaessa takaisin mutta onneksi vähemmän kuin Valma. Ei keulinut eikä pukittanut, yritti vain pyrähdellä laukkaan. Ja pörisi. Nyt olen sit ensimmäistä kertaa virallisesti tippunut Easylta.

Ongelmia:
hepalla liikaa virtaa ja omia muuveja
kuski ei pysynyt kyydissä

Parannusta:
en pudonnut kuin kerran

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora