perjantai 28. syyskuuta 2012

Yksityisvalkassa jo tehtävien pariin


Perjantaille sain taas open pitämään yksityistuntia. Kiire tuli tänäänkin tallille mutta onneksi Easylla oli loimi tarhassa eikä siksi ollut pahasti likainen. Lämmintä oli vain +6 ja laitoin suosiolla takin. Ei onneksi satanut mutta kenttä oli märkä.

Easy oli heti alusta asti melko nahkea liikkumaan käynnissä. Aktiivisempaa menoa sai muistutella vähän väliä. Eikä kovasti pohkeilla vaan raipalla kosketellen. Aseteltiin käynnissä ja ravissa. Väliin oli teoriapätkiä siitä, miten hevosen kuuluisi liikkua oikein ja ajatella niskaa eteenpäin. Saatiin taas muistilappu tueksi. Alkuun oli kovasti samantyyppistä kuin aiemminkin. Aseta, suorista, aktivoi. Välillä tuli kelpo pätkiä mutta eteenpäinpyrkimystä sai vähän kaivella. Ravissa tyydyn varmasti itsenäisesti turhan vähään. Nyt mentiin aika reippaasti. Mutta välissä kyllä tunsin muutamat hienot askeleet kun ratsu liikkui ylälinjansa läpi takajaloilla alle astuen. Harmi ettei niitä huipun tuntuisia askeleita ollut kovin monta.

Tänään päästiin tekemään jo tehtäviä. Alkuun käynnissä myötä- ja vasta-asetuksia. Isommalla ympyrällä vasta-asetus, siitä pienelle voltille vasta-asetuksessa. Kääntäminen enemmän painolla kuin ulkojalalla ja käsillä piti ajatella koko etuosan kääntämistä. Siitä sitten jatkettiin isommassa käynnissä asetuksen suuntaan. Kunnes vaihettiin asetus taas ulos ja käännettiin pienelle voltille toiseen suuntaan. Ehkä hankalinta tässä oli ratsun hyytynyt asenne. Tuntui melko työläältä tehtävältä. Ei ollut ainakaan sujuvaa. Taidettiin tehdä tätä vielä ravissakin. Ainakin jotain harjotusravijuttua mentiin.

Ravissa Easy oli tänään käyntiä tasaisempi. Meinasi tosin monesti painua turhan alas. Jos omat aivot surrasi muita juttuja niin hetkittäin se jäi huomaamatta. Alkutunnista reagoin tähän kyllä hyvin ja nopeasti. Onneksi loppua kohti meno tasottui. Käynnissä kuulemma tehdään perustyö ja hevosen käynnissä saavutettu rentous seuraa muihinkin askellajeihin. Jos nyt oikein ymmärsin. Laukkaa mentiin tänään vain oikeaan kierrokseen. Se oli taas rentoa.

Päästiin tekemään myös toista harjoitusta: siirtymiä. Lempipuuhaani siis. Ensin ratsu pyöreäksi ja aktiiviseksi. Hyvät valmistelut ja siirtymät asetus säilyttäen. Käynnistä tuli yllättävän hyviä ravisiirtymiä. Oikea kierros taisi olla parempi. Opekin kehui kovasti. Ravista käyntiin tuli myös hyvin. Laukat nostettiin ravista. Siinäkin pysyi pyöreänä mutta välillä taisi vaatia vähän pidempää valmistelua jos tuli jotain vänkyröintiä ennen nostoa. Kuten arvelin niin vähiten pyöreät siirtymät tuli laukasta raville. Mutta menivät paremmin ja tasapainoisemmin kuin arvelin. Hyvä me! Vasen kierros ei ollut muistaakseni ihan yhtä hyvä ja käynti-ravisiirtymissä tuli vähän turvan nousua. Tuota olisin mieluusti jatkanut pidempäänkin mutta tunti loppui ja open piti lähteä.

Pyöriteltiin vielä loppuravit Easy turpaansa venyttäen. Tänään en viitsinyt open lähdön jälkeen enää tehdä muuta kuin kävellä hetken kentällä ja viedä ratsun sitten ilman ylimääräisiä maastolenkkejä talliin. Reilun tunnin olin kuitenkin ratsailla.

Ongelmia:
tahmeus käynnissä
Easy yritti monesti taas kuolaimen alle

Parannusta:
ope kehui taas hyväksi ja sanoi että parempaan mennään
vinous ei kuulemma näkynyt pahasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora