torstai 13. syyskuuta 2012

Pienryhmässä avoja Powerilla


Kouluvalkat korvattiin heti ensimmäisen tunnin jälkeen uudella pienryhmällä. Sinne nyt siis tuppauduin mukaan kuudenneksi. Arvelin jo saavani ratsukseni Valman, varsinkin kun nimi puuttui listasta. Mutta puhelintiedustelu paljastikin että menen Powerilla. En riemusta pomppinut mutta ajattelin että katsotaan nyt. Viimeaikoina muistelen että Power on ollut aika vauhdikas. Kurainen se ainakin oli ja olin viimeisenä valmis. Keli oli sateinen +12 ja me maneesissa.

Alkuverkat ehdittiin mennä melko itsenäisesti. Yritin käynnissä hakea ratsua pyöreämmäksi mutta oli aika hankalaa. Luovutin lopulta ja siirryin raviin. Yllättäen toimi ravissa paremmin. Open kommentit oli taas tuttuja että vahdi että Powerin korvat pysyy samalla tasolla. Mentiin myös pätkät laukkaa kumpaankin suuntaan. Toive oli että vähän isompaa laukkaa. Siinä taisi tulla sanomista että hartiat taa ja ei etukenoa. Yllättävän vähän etupainoista laukka oli.

Vesisade alkoi jo vähän ennen tuntia ja hetkittäin tuli aika kovasti vettä. Tai ainakin ääni oli kova. Hepo jopa muutaman kerran vähän säikkyi. Toivottavasti opetuksesta ei mennyt mitään kovin akuuttia ohi. Tänään kyllä huutelin "mitä?" takaisin jos en kuullut.

Ekana tehtävänä mentiin avoja ravissa vasempaan kierrokseen. Meni jopa yllättävän hyvin. Osasin pitää ulko-ohjasta tarpeeksi napakasti ja myös höllätä. Mentiin kohti peiliä, joten sain tarkkailtua omaa menoa sieltä. Keskityin 95 % siihen että ratsu olisi kolmella uralla. Niinpä sanomista tuli että korvat samalle tasolle ja asetuksessa oli välillä vikaa. Toiselle sivulle piti tehdä vapaavalintaisesti voltteja. Siellä Power meinasi välillä mennä vähän raskaaksi ja matalaksi edestä sekä kallistella päätään. Toisella ohjalla nostelua siis. Tämä meni niin hyvin että melko pian vaihdettiin suuntaa. Oikea kierros ei ollut meille yhtä helppo mutta edelleen meni ihan kelvosti. Vasen käteni ei toiminut yhtä napakasti ulkokätenä vaan oli alkuun liian hidas. Kunnon ota ja myötää tehosi parhaiten. Vähän seilattiin ja itse kritisoin omia suoristuksiani. Aina se päätyseinä tuli liian nopeasti vastaan enkä yhtään itseäni tyydyttävää suoristusta saanut aikaiseksi. Samalla kulmankin ratsastus jäi puolitiehen.

Ope oli hyvin tyytyväinen suorituksiimme ja päästiin tekemään avoja myös laukassa. Jihuu! Taas hyvin harvinaisia vähän haastavampia "temppuja" (kuten ht.netissä sanotaan). Alotettiin vasempaan kierrokseen. Ensimmäiset pari yritystä ei avoa tuottaneet. Sain oikeasti ottaa aika kovasti pidätteen ulkoa. Siitä oltiin open kanssa samaa mieltä. Tulihan se avo sitten sieltä. Vähän huojumista oli mutta ainakin itse tunnistin peilistä mitä yritän tehdä. Taas tuli kiire suoristusyritysten kanssa. Tätä ei kovin pitkään menty. Taidettiin saada jos ei ekana niin ensimmäisten joukossa mennä huilaamaan. Hetki käyntiä väliin ennen oikeaa kierrosta. Taas tuntui että meni huonommin kuin vasen. Känninen seilori tuli meidän menosta mieleen. Yritystä ainakin oli ja väliin tuli hyviäkin askelia. Hepo tosin monesti liirasi vasemmalle ja huojuttiin kahden ja neljän uran välillä. Turpakin kenotti minne sattuu. Omaan istuntaan en ehtinyt yhtään keskittyä. Paljon olisi parannettavaa mutta ope taisi edelleen olla yrityksiin tyytyväinen. Volteilla tuli sanomista että ei tarvi päästää ratsua niin matalaksi ja muualla kaivattiin energisempää laukkaa.

Loppuraveissa Power oli aika kiva. Reipas ja muistaakseni kevyt. Ihan koko tuntia ei ollut kevyt, sillä vasemmassa nimettömässä tunsi tunnin jälkeen että on tullut vedettyä. Hyvin ne kädet kavaltaa nämä jutut. Mutta oli taas paras tunti Powerin kanssa tähän asti. Nyt jäi jo vahvasti plussan puolelle.

Ongelmia:
laukka-avot oli aikamoista seilausta
vasemman käden nimetön oli tunnin jälkeen vähän arkana eli vähän raskas on ollut edestä

Parannusta:
oli tolkusti eikä painanut kohtuuttomasti kädelle
paras tunti Powerin kanssa tähän asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora