keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Estevalkassa tekniikkaa hillityillä korkeuksilla ilman jalustimia


Taas oli ihan odotettua että sain estevalkkaan Valman. Tänään vähän poikkeuksellisesti Valma luimi satulavyön laitolle. Suitset meni hieman edelliskertoja helpommin korvien yli. Ratsukoita valkassa oli 6 ja oltiin maneesissa. Pihalla +14.

Valma on tainnut vähän hoikistua sillä satulavyö meni suht helposti oikeisiin reikiinsä. Hepo oli huomattavasti edelliskeskiviikkoa rauhallisempi. Näemmä torstain maakosketukset tekivät itsellekin hyvää, sillä nyt en osannut jännittää enää yhtään. Alkuverkassa yritin saada sisäpohkeita läpi. Muistaakseni kovin pitkään ei itseksemme verkattu kun ope pyysi meidät maneesin takapäätyyn ympyrällä olevien esteiden sisäpuolelle ravaamaan. Sen verran ahdasta oli että mentiin lopulta kolme ja kolme. Ravissa siis pientä ympyrän kaarta ja aina esteiden väliin voltit ulos. Valma meinasi mennä vähän lujaa ja aika nopeasti sai vaihdella sisä- ja ulkoapuja. Meni kuitenkin melko vähillä korjauksilla hyväksytysti. Taidettiin mennä kumpaankin suuntaan. Ainakin vasempaan. Muut laukkasi odotellessa. Jalustimet nostettiin tämän jälkeen ylös.

Voisi olla alkuraveista.
Anne kuvasi.
Jalustimet jalassa ei taidettu laukata kuin alkutunnista.
Annen ottama kuva.


Sitten laukassa kaksi kerrallaan kavaletit ylittäen, voltit kavalettien 1 ja 2 jälkeen. Hyvin nopeasti tuli selväksi ettei Valman kanssa voida suorittaa tehtävää kaverin kanssa samaan aikaan koska hepuloi kohti laukkaavasta kaverista. Videolta (alla) huomaa. Saatiin sitten mennä yksin. Vähän meinasi liirailla ulos volteilta. Ulkotuki. Kavaleteilla tultiin taas monesti vähän turhankin juureen ja siksi välillä pudotti.


Ravikuva. Taitaa olla alkutunnista tämäkin.
Annen kuvaama.

Sitten mentiin kaksi kerrallaan kaarella pelkkiä kavaletteja ilman välivoltteja. Vähän kiihdyttelyä tuli alkuun tässäkin kaverista mutta kun jäätiin yksin niin meno parani. Ympyrän kaari oli itselleni hankala ratsastaa. Ekassa välissä meinasin oikaista, jonka takia keskimmäiseltä oli hankala heti kääntää ja jälkimmäinen kaari valui ulos. Tarvitsisin maahan apulinjan. Viittä askelta toivottiin väleihin. Saatettiin esittää jopa neljästä seitsemään. Tätä kumpaankin suuntaan ja jälkimmäinen kierros eli oikea meni paremmin. Ehkä tajusin siinä kääntämisestä jotain. Ope kommentoi että 80-90 cm korkeudella ei varmasti yksikään meistä enää selviytyisi tehtävästä. Siinä sitten tavoitetta.

Vielä yksi alkutunnin laukakuva.
Tämänkin kuvasi Anne.

Lopuksi vielä päivän extreme: X-este. Keskelle maneesia oli siis rakennettu kaksi pystyä ristiin. Samanlaista mentiin muinoin Nowalla, taisi olla eka kertani Delfillä ja putosin kahdesti. Aikana ennen heppablogia, talvella 2009-2010. Tänään pidettiin jalustimet edelleen kaulalla. Este oli erittäin maltillisen kokoinen. Se oli tarkoitus ylittää ratana neljästi, sivusta ympyrä, lävistäjällä keskeltä yli, toiseen suuntaan ympyrä ja toiseen suuntaan lävistäjä. Oikeassa kierroksessa siis alotettiin ja tarkotus oli ekan hypyn jälkeen jatkaa oikealle. Valma kiemurteli lähestymisessä niin paljon että kuskilla tyhjeni pää ja käänsin esteen jälkeen väärään suuntaan. Enkä edes tajunnut ennen kuin ope sanoi. Harvinaista. Mutta päästiin kuitenkin yli. Seuraava hyppy lävistäjällä meni jo varmemmin. Turhat maneesin päädyssä laukkailut on editoitu pois mutta videolta näkyy hypyt. Kahdella vikalla hypyllä keilattiin este nurin. Valma suhtautui siihen tänään kivan rauhassa.

Loppuverkassa hepo oli pyöreä ja videosta päätellen vähän painui kuolaimen allekin välillä. Hassu tunti viimeviikkoiseen verrattuna sillä muutamista hepan säikyistä ja puuttuvista jalustimista huolimatta ei jännittänyt yhtään. Ihana itseluottamus!

Ongelmia:
sai hepulit kohti laukkaavista kavereista
keilattiin taas melko paljon

Parannusta:
kuskia ei jännittänyt
ei kieltoja, raippakin oli välillä jo oikeassa kädessä
videolta näyttää että omat jalat pysyisi aika nätisti aloillaan

Anne oli taas videoimassa ja tässä kasaamani tuntikooste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora