perjantai 21. syyskuuta 2012

Erittäin hyvää menoa estetunnilla


Perjantain omalla tunnilla oli taas tuntilukujärjestyksen mukaan esteitä luvassa. Jälleen olin etukäteen kurkkinut että pieniä ja kääntötekniikkaa. Omat ratsuveikkaukseni menivät väärin ja sain pitkästä aikaa Koran. Kiva juttu. Annen nakitin hevosenhoitajaksi, Kora oli kuulemma leikkinyt lohikäärmettä harjatessa. Satulointi ja suitsitus sujuivat ok. Esteet oli siis maneesissa valmiina. Ratsukoita tunnilla oli 9.

Alkuverkassa huomasin taas etten osaa ratsastaa Koraa pyöreäksi. Jäkitystä ja sivuoven kyttäystä. Ovea jaksoi kytätä koko tunnin, oikeassa kierroksessa pahemmin. Uralta tuli joka kierroksella sivuloikka sisään. Noin 5 metriä oli Koran mielestä turvallinen ohitusetäisyys. Toiseen suuntaan päästiin puolella metrillä ja kaulan kenotuksella. Verkkalaukassa Koralla oli aika paljon vauhtia. Ope sanoi menneensä Koralla eilen ja sanoi että se saattaa vaikuttaa. Tosin itelläkin oli nyt ekaa kertaa Koran kanssa ponikannukset jalassa. Hetkittäin tuntui että ratsu juoksee alta.

Verkkatehtävänä tänäänkin ravattiin kolmikaarista puomien yli. Kaarteissa heppa piti saada sisäpohkeen ympäri. Oikea kierros oli alkuun hankalampi ja Kora jäykempi siihen suuntaan. Myöhemmin piti tehdä vapaavalintaiseen kaarteeseen voltti niin volttailin oikealle. Tätä kumpaankin suuntaan. Meidän vika puominylitys oli erikoinen kun Kora kompastui ja meinasi mennä turvalleen.

Laukassa alotettiin hyppäämällä oikeassa kierroksessa keskimmäistä pystyä. Piti laskea 3 laukkaa ennen estettä. Kora vähän kolisteli mutta laskut meni (lähes joka kerta) oikein ja este pysyi ylhäällä. Ope kaipasi tasapainottavia puolipidätteitä ennen estettä. Sitten hypättiin vasemmasta kierroksesta keskiesteeltä kaarre oikealle, laukka vaihtui. Seuraavaksi hypättiin kaari ekalta tokalle esteelle vasemmalle. Kummallakin kerralla väliin tuli vaaditut 5 laukkaa. Puolipidätteet meni vähän heikosti läpi ja vauhti oli hetkittäin hieman enemmän kuin olisin halunnut.

Seuraavaksi tultiin vasemmalta ja hypättiin s-mutka. Itselleni oli ahaa-elämys tajuta etteivät esteet ole ympyrän kaarella vaan pikemminkin ellipsillä. Ekan jälkeen vähän matkaa suoraan, samoin ennen vikaa. Vähän huijasin, sillä tiesin että vauhti kiihtyy loppua kohti. Tein jälkimmäisestä kaarteesta isomman ja hain sieltä lisää tilaa tehtävälle. Toiseen suuntaan ekalla kierroksella laukka vaihtui epätoivotusti ja tultiin eka väli vastalaukassa. Ainoita pätkiä tunnilta, kun jäi tallentumatta. Jälkimmäinen kierros meni hyvin ja opelta tuli kehuja, "erittäin hyvä". Jes!

Loppuraveissa Kora ei juossut enää pää ylhäällä. Eipä se silti videolta niin hienolta näytä kuin miltä tuntui selkään. Pääosin olin kyllä hyvin tyytyväinen tuntiin. Pientä miinusta oven kyttäilystä. Kora jatkoi hommia vielä seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
sivuovi pelotti koko tunnin
Kora meni lujempaa kuin koskaan ennen
oikea kierros oli hankala
kolisteltiin

Parannusta:
ei yhtään kieltoa tai pudotusta
joka kerta vaaditut askelmäärät väleihin

Anne kuvasi, tässä kooste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora