torstai 27. syyskuuta 2012

Epäsäpäkkää hyppäämistä


Nyt päästiin vihdoin ABC:lle ihan estetunnillekin mukaan kun vakiporukka oli suurimmaksi osaksi pois. Neljästä vakiratsastajasta yksi oli paikalla niin tunnille tuppauduttiin minä, Anne ja Kaisa. Niin siinä sitten kävi että Kaisa halusi ja sai varmemman Aapon ja minä ihan mielelläni lähdin testaamaan Suloa esteillä. Pihalla lämmintä oli +11, me maneesissa. Päivän aiheena oli tulevien kisojen (lokakuun lopussa ABC:llä) takia rataharjoitus.

Jännintä oli taas keikkua satula satulahuoneessa alas katonrajasta. Pullisteleva heppa ja joustovyö niin taas pähkäilin kovasti koska vyö on tarpeeksi tiukka. Tänään estepenkki oli toiselta puolelta kolmannessa, toiselta neljännessä. Alkuverkoissa tuli taas kummallisia kommentteja. Älä kevennä käsillä ja pidä napakka ulko-ohja. Ja juuri kun kuvittelin pitäväni ulkoa hyvin. Jalkani sain ainakin paremmin. Polvet oli irti ja pohkeet kyljissä. Vasen kantapää oli ehkä turhankin alhaalla, oikea jalka taas jännittyi. Itsenäisesti käytiin kaikki askellajit läpi. Taisin taas olla vähän turhan hellä/epävakaa edestä. Sulo tuntui rauhalliselta. Alkuverkan jälkeen selkäni oli aavistuksen kipeä. Vähän samaan tyyliin kuin maastoreissulla Easyn kanssa.

Verkkahyppyjä hypättiin ensin vasemmassa, sitten oikeassa kierroksessa kapealle pystylle. Alkuun este oli n. 60 cm, myöhemmin 70. Ekalla kerralla Sulo tuijotti estettä ja minä mukana. Useampi yritys meni ennen kuin tuntui itestä hyvältä. Ope sanoi että älä jätä heppaa yksin. Ennen Suloa ei kannata hypätä koska se on nopea pysähtymään ja pidä pohkeet kiinni hypyissä. Oma ongelma oli mennä pikemminkin liian ylös kuin eteen. Laukkaa piti lyhentää. Jotain en taas osannut kun sitten tuntui vauhti hyytyvän. Videolta erot ei näytä niin suurilta kuin miltä ne selkään tuntui. Monesti hypättiin turhan läheltä ja kiivettiin yli.

Hypättiin vielä sarja ja okseri ennen itse rataa. Lähestyin muka tarkasti ja reippaasti mutta silti hyydyttiin sarjalle. Väliin 2 askelta. Okseri hypättiin melko juuresta ja tuijotellen. Sakkona okseri heti uudestaan. Nyt vähän tomerammalla laukalla ja paljon paremmin yli. Ohje oli että nojaa taakse. Jospa se pahimmat etukenointoilut karsi. Kovin tyytyväinen tähän en silti voinut olla.

Rata (linkattu Annelta) on piirretty sekä Annen että Kaisan blogeihin. Kapea verkkaeste vasemmalta ykkönen, sarja kakkonen, okseri kolmonen, sitten semitiukka kaarre oikealle, nelonen oli suunnanvaihtoeste, jonka jälkeen taas tiukahko vasen, vitonen sarja toiseen suuntaan ja kutonen kapea pysty toiseen suuntaan. Ekalla kierroksella estekorkeus oli ehkä jotain 70 sentin suuntaan. Meidän mataminen jatkui ja kampeuduttiin esteistä yli. Aika tahmeaa menoa. Esteet kuitenkin pysyi ylhäällä ja Sulo meni pysähtymättä yli.

Toiselle kierrokselle ei paljoa nostettu, jonnekin 80 tienoille. Tuntui ihan tarpeeksi isoilta tälle menolle. Yritin vähän saada ratsuun vauhtia mutta aika varovaisesti. Raippaakaan en käyttänyt. Tämän kierroksen pahin moka tuli vitoselle eli sarjalle. Tasapaino meni, hypättiin A-osa vasemmasta reunasta ja epätasapainossa päädyimme välistä ulos. Ope kysyi että oliko oma päätös. Huusin että joo. Sanoisin että oli ainakin 60 %. Ehkä olisin hepan tuosta vielä taistellut yli mutten tiedä miten olisin itse roikkunut kyydissä vai olisinko. Tilanne kävi myös niin äkkiä että ohi mentiin ennen kuin tajusin. Laukassa jatkettiin heti uusi lähestyminen. Nyt keskelle ja tomerasti yhdellä laukalla väli. Vikakin meni ihan ok. Ilman tuolta ohilivahdusta olisin voinut olla jo suht tyytyväinen. Mutta näin jäi vähän kaivelemaan.

Sulolla on kuulemma päivänsä ja tänään oli vähän laiskempi päivä. Mutta ei sitä kuulemma voi oikein usuttaakaan sillä sitten menee äkkiä yli ja hepo sinkoilee lähes seinistä läpi. Tämä siis omaa tulkintaa. Ehkä pieni pippurisuus olisi ollut ihan hyvästä. Ope sanoi että pitäisi olla sellainen olo että kun päästää niin heppa lähtee. Tänään ei ollut.

Seuraavat estetreenit on jo varattu. Toivoin jotain säpäkkää ratsua ja saan uusintakokeilun Sulon kanssa.

Ongelmia:
tahmeus
kertaalleen mentiin kuskin virheestä ohi

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia

Kooste meidän hypyistä. Alekseille kiitos videokameran käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora