torstai 6. syyskuuta 2012

Asetuksia ja rentoa hevosta yksityisvalmennuksessa (osa II)


Tänään pääsin jatkamaan viikon takaista privaattitreenausta. Nyt se ei ollut edes oma idea. Tykästyin yksityisopetukseen viimeksi niin paljon etten tahtonut enää edes pyytää muita mukaan. Keli oli aurinkoinen +15.

Easy oli tänään rennompi kuin viimeksi. Alkuverkka mentiin itsenäisesti ja ope kirjoitti huomioitaan paperille. Asetukset pitäisi huolehtia paremmin ja sisätakajalka karkaa hepalla kummassakin kierroksessa vähän liikaa sisälle. Edelleen oltiin siis ympyrällä viimekerran tyyliin. Suurin ongelma meillä kuulemma on Easyn jäykkä takapää, joka kaipaisi kunnon notkistelua. Tämä siis oma tulkinta open sanoista.

Jalkani taisi olla viime kerran jäljiltä vähän paremmin. Alkuun tehtiin pieni harjoitus paikallaan ilman jalustimia, piti saada reiden takaosaa satulaan ja polvia irti. Vähän jännittyneeltä jalat tuntui siinä oikeassa asennossa. Jalustimien pituuteen eikä käsieni tai yläkroppani asentoon tullut korjauksia.

Tänään mentiin ravia pitkät pätkät tyylillä aseta, suorista, aktivoi. Ja takajalkoja piti saada omille raiteilleen. Ajattelin takaosan väistätystä ulos. Herkästi Easy reagoi tänäänkin. Itsenäisesti en pääse samaan herkkyyteen (enkä saa käyntiä yhtä aktiiviseksi). Käsieni piti olla pehmeät. Taas tuntui että nyrkit oli pikemminkin liian auki mutta nyt ei haitannut opea. Ohjeeksi tuli että pitää myödätä heti kun hevonen tekee oikein.

Taas helpoin askellaji oli laukka. Ei viskonut päätään pahasti. Ulkopohkeella pienennettiin ympyrää ja kasattiin laukkaa, sitten sai päästää taas isommalle ympyrälle laukkaamaan enemmän eteen. Vähän samantyyppistä harjoitusta olen tehnyt Easylla ennenkin mutta ei ne itsenäisesti näin hyvin suju. Asetuksen kanssa sai olla tarkkana, muuten saattoi turpa vilahtaa ulos ja takajalat sisään.

Lopputunnista Easy rupesi painumaan turhan matalaksi. Ulko-ohjalle tuli siis monta tehtävää. Sillä mm. nostetaan liian alas valunut muoto (niskahihnan tulisi olla korkeimpana), vahditaan ettei suoruus ja ulkolapa karkaa ja oli jotain muutakin vielä.

Tunti ei tänäänkään ollut fyysisesti rankka mutta antoisaa oli silti. Korjausehdotuksia tuli mukavan paljon ja välillä viilailu oli niin pientä etten itsekään huomannut eroja että koska menee oikein ja koska lähes oikein. Mutta sitä vartenhan se ope siellä on. Lisäksi tunnista tuli taas iloiselle mielelle kun open aurinkoisuus tarttuu.

Ongelmia:
korjaukset on niin pieniä etten itse aina huomaa koska on huonosti ja koska hyvin
asetan monesti aika arasti

Parannusta:
ihanan paljon tuli taas kehuja
hepo oli rennompi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora