maanantai 20. elokuuta 2012

Hyvän mielen pyörittelyä ilman satulaa


Easy oli hypännyt kaksi edellistä päivää, joten tänään oli kevyempi päivä luvassa. Sopi hyvin, sillä keksin taas etten ole vähään aikaan mennyt ilman satulaa. Ja koska kombit on kivoja niin kyselin maastoseuraakin. Kelinä oli aurinkoinen +15.

Päivän ensimmäinen suuri saavutus oli vuoden verran piinanneen mission selätys. Pienellä fuskulla tosin. Pääsin kyytiin ilman penkkiä! Loikkasin lantalan kukkulalta selkään. Eli sain muutaman kymmenen senttiä helpotusta. Mutta ilman penkkiä kuitenkin. Ja loikkasinpa vielä aika kevyesti! Nyt luotan siihen että jos maastossa tippuisin niin pääsisin ilman jalustimia takaisin kyytiin.

Kentällä pyöriteltiin kevyesti ilman suurempia missioita. Tänään halusin hepan vain rennoksi ja pyöreäksi. Käynnissä onnistui kelvosti. Ravissa oli alkuun vähän hankaluuksia mutta muutaman siirtymän ja pienen käyntipätkän jälkeen tasottui hienosti. Ja vaikka kentälle ajoi kuorma-auto niin Easya ei kiinnostanut. Ei onneksi pahemmin välittänyt kentällä olevista esteistäkään. Tänään oli vähän hankaluuksia saada ratsua raville ja jouduin komentamaan raipalla.

Laukkaa otettiin muutama kierros ympyrällä kumpaankin suuntaan. Ensin oikea, joka sujui oikeinkin kivasti. Vasen nousi hyvin eikä tuntunut hirmu nelitahtiselta. Mutta jösses sitä pään viskelyä. Pahimmillaan pelotti että hepo rupeaa pomppimaan ja keulimaan kun niin ravisteli ja heilutteli. Pysyin kuitenkin kyydissä. Otin väliin käyntiä ja sitten uuden laukkapätkän. Vähän parani muttei ihan tasaiseksi kuitenkaan.

Puolisen tuntia meni kentällä, eli reilu 20 min hommia. Sitten suunnattiin maastoon. Elsa sai mennä edeltä ja me tultiin perästä. Välillä tuli aina muutama raviaskel että pysyttiin vauhdissa. Käytiin lammella kahlaamassa. Tai tänään Easy tyytyi seisomaan vedessä paikallaan. Sitäkin on harjoiteltu, joten oppi on tainnut mennä perille.

Kierrettiin lenkki kertaalleen ympäri. Käyntiä ja lönköttelyravia. Takamutkissa Easy yritti vähän kiihdyttää mutta muuten mentiin rauhassa. Kuski pysyi hyvin kyydissä. Kummallista kyllä niin tasaisen Easyn kyydissä selkäni rupesi sattumaan harjotusravista. Eihän meno maastossa ihan tasaisinta ollut sillä hepo ravasi vähän pystypäin.

Kentällä käveltiin vielä loppukäynnit.

Ongelmia:
vasemmassa laukassa pään viskely
kuskin ravista kipeytyvä selkä

Parannusta:
pääsin kyytiin ilman penkkiä!
hepo oli tasanen
ei säikkynyt eikä loikkinut omiaan
ei yrittänyt syödä maastossa
ei pahemmin ravistellut päätä maastossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora