keskiviikko 8. elokuuta 2012

Estevalkka kakkostoiveratsulla, josta tulee kohta ykköstoive


Aaltiksen estevalkat jatkuivat näin elokuun puolella. Toivoin Koraa ja varatoiveiksi ilmoitin Hassen ja Oskun (jolla en ole ikinä normiesteitä hypännyt). Tallille mennessä ajattelin että onkohan Kora vielä pihalla ja onkohan martingaalit kiinni väärissä suitsissa. Luin lapusta että menen Hassella ja olin ihan tyytyväinen tähänkin vaihtoehtoon. Silti meinasin sitten epähuomiossa mennä laittamaan Koraa kuntoon. Lapussa luki että pelhamit.

Kelin takia oltiin maneesissa. Eilen siis satoi melko paljon. Tänään oli kuivaa, lämmintä vain +12. Esteitä kasattiin keskilinjalle 3 pystyä n. 13,5 metrin välein. Lisäksi tuli uralta vinosti kaksi porttia eri puolille linjaa. Toisen portin ympärille palmut pelokkeeksi. Ratsukoita valkassa oli kivasti vain 3 kun yksi jätti tulematta.

Hasse laukkaa. Kuvan otti Anne.




Alotettiin tulemalla linjaa puolikkaina kavaletteina ravissa, väleihin piti tehdä voltit eri suuntiin. Hasse epäröi aika pahasti ennen ekaa ja taisi stopata. Käskin sen kuitenkin siitä yli. Meni useampi kierros ennen kuin hepo rupesi menemään kavaletit ravilla yli, alkuun loikkasi laukalla. Ope käski myödätä paremmin kavaleteille. Sitten tultiin samaa laukassa. Siinä voltattiin pelkästään myötälaukan suuntaan aina kavaletin jälkeen. Nyt estekorkeus oli siis jo muutamia kymmeniä senttejä. Alkuun meinasi laukat vaihtua vääriksi. Kun sain ponnistuspaikat lähemmäs ja myötäsin kunnolla niin myötälaukka säilyi paremmin. Tätä laukassakin ensin vasempaan, sitten oikeaan kierrokseen.

En ihmettele tällä kenotuksella jos tulee väärä laukka johtamisesta huolimatta.
Kuvasta kiitos Annelle.

Ilmeistä päätellen hauskaa oli. Oikeasti tämä on se hupsis-ilme.
Ikuistajana oli Anne.

Seuraavaksi ruvettiin tulemaan suoraan kohti katsomopäätyä. Estekorkeus oli edelleen mini. Toivottiin neljää laukkaa väliin. Ekalla kerralla innostuin lyhentämään vähän liikaa ja tultiin 5 ja 5 vaikka yritin pelastaa ja tulla edes jälkimmäisen välin neljällä. Siihen neljään saatiin laukata suht normaalisti. Tultiin sitten useampi kierros neljällä. Livahtikohan joku väli jopa kolmella. Yleensä Hasse vähän hidasti ennen ekaa, kiihdytti sen jälkeen ja kiihdytti vielä enemmän myöhemmin. Jos tuli vääriä laukkoja niin ne sai kaarteessa korjattua askeleessa. Tätä mentiin aika kauan.

Vasemmassa laukassa alas. Oltiin ainakin keskellä.
Annelle kiitos tästäkin.
Seuraavaksi hypättiin portit. Ekalla kierroksella Hasse vähän empi kummallekin mutta meni kuitenkin yli. Sakkokierros saatiin heti perään ja meni varmemmin. Vähän läheltä hypättiin valkonen portti joka kerta.

Sen jälkeen hypättiin muistaakseni pystylinjaa korotettuna ja väleihin toivottiin kolmea askelta. Se sujui ihan ok. Sitten hypättiin 5 hypyn ratoja: portti, pystylinja ja portti. Eka suunta sujui ihan ok, vaikka palmupystylle (valkea) tulikin edelleen hitusen epävarmoja hyppyjä. Siinä vaiheessa olisin ollut jo valmis lopettamaan kun oli mennyt niin hyvin. Vaihdettiin kuitenkin vielä suuntaa, portit hypättiin samasta suunnasta, samoin pystyt mutta pystylinjalle lähestyttiin eri kierroksesta. Alku meni ok mutta ekalle pystylle tultiin juureen ja oltin väliin sitten 4 askelta. Jälkimmäinen sujui kolmella. Ope huusi että käännä oikealle ja tule linja heti uudestaan.

Hasse ei tunnin aikana kiihdytellyt kuin kertaalleen jonkun esteen jälkeen kun ohjat jäi vähän löysäksi ja taputin. Ope huusi että käännä voltille ja nopeasti se rauhottuikin. Olin itseeni ja hepoon hyvin tyytyväinen tämän jälkeen. Ei yhtään kieltoa Hassen kanssa. En tänään antanut sille sellaista vaihtoehtoa vaan muistin hienosti varsinkin porteille ratsastettaessa: pidäte, pohkeet, pidäte, pohkeet. Pahin epäröinti tuli tosiaan tunnin ekalle puolikkaalle kavaletille. Estekorkeus oli tänään max 80 cm. Tämmöisen jälkeen rupean suunnittelemaan Cup-pisteiden jahtaamisesta Hassella. Onhan meillä jo yksi piste kasassa. Estekisoissa vaan vesimatto voisi olla aikamoinen hankaluus. Onhan ihan ok alottaa vähän pienemmästä luokasta? Varsinkin kun en muista Hassea koskaan estekisoissa edes nähneeni eikä ole mitään hajua miten se siellä käyttäytyy.

Ongelmia:
epäröinti kavaletille
vähän vääriä laukkoja esteiden jälkeen
kopsautteli valkoiseen porttiin monesti

Parannusta:
ei yhtään kieltoa kellään koko valkassa!
laukat vaihtui sujuvasti askeleessa

Videokooste tunnista. Kameraa käsitteli Anne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora