perjantai 6. heinäkuuta 2012

Leirikoulukisoissa ekaa kertaa Tarmon kyydissä

Olin meidän ryhmän ainoa, joka oli vielä välttynyt Tarmolta. Leirikisat järjestettiin vähän eri tyyliin kuin yleensä. Sai mennä halutessaan sekä koulu- että esteradan. Tai jos tahtoi niin jomman kumman kahdesti. Innokkaita koulukisaajia oli 5. Ratana mentiin tuttu ja turvallinen K.N. Special. Ratsukseni jäi siis Tarmo, jolla en ollut ikinä ennen mennyt. Osaava ja iso, vähän kömpelökin. Oli maastossa kompastunut käynnissä ja kaatunut. Ei onneksi niin tahmea kuin pelkäsin. Pienellä hoputtelulla sai hyvin liikkeelle. Alkukäynnit mentiin kentällä.

Vähän erilainen kuvakulma meidän verkasta.

Kisat pidettiin maneesissa. Kastelin sitä aamulla ja ope viimeisteli. Puomeilla rajattiin koulurata maneesin etuosaan. Sivupuomeja ei laitettu, joten rata oli vähän ylileveä. Lämmintä maneesissa oli +28. Alkuverkoissa en niinkään keskittynyt radan sisältöön vaan halusin Tarmon reippaksi ja avuille. Pyöreyskään ei haitannut. Hepo yllätti laukasta käyntiin siirtymällään ja teki sen easytyyliin lähes pysähtyen. Kehuin tästä. Aiemmin pelkäsin kohtuutonta vyörymistä.

Verkkalaukkaa ratsun niskaa tuijotellen.

Lähtöjärjestys vähän sekaantui. Mentiin toisena vaikka vuoro olisi vissiin kuulunut olla kolmantena tai neljäntenä. Viritin ratsun vielä raipalla juuri ennen omaa suoritusta. Oikesta jalasta kuulunut kilinä vähän häiritsi, kannus tai sen solki varmaan hakkasi jalustimeen. Jalustimia säätelin eestaas vaikka kuinka monesti kun tuntuivat aina eri mittaisilta.

Istuntatunnin valokuvista villiintyneinä tervehdimme kouluradalla viittaus-tyyliin.

Rata meni lähes ulkomuistista, paljon en sitä etukäteen treenannut. Tarmo liikkui ihan hyvin. Etukäteen pelkäsin että nostaako hepo laukkoja ilman raippaa. Se oli onneksi turha pelko. Vähän nipumpaan yritin ratsastaa laukassa. Taisin ratsastaa vähän liian syvälle kulmiin (silti paperissa lukee että oikoo kulmissa). Tehtiin suht täsmälliset tiet. Ravissa sai vähän isommin hoputtaa eteen. Keskiravikin ainakin omasta mielestäni erosi harjoitusravista. Ekalta laukkalävistäjältä laukka putosi raville aivan liian aikaisin, siitä saatiin nelonen. Eipähän vaihtunut vääräksi. Jälkimmäinen laukkalävistäjä yllätti ja taas tultiin melko töksähtäen lähes seis ja siitä käyntiin.

Jalkaa lukuunottamatta istuntahan näyttää melko hyvältä.


Hassun näköinen hetki radalla.
Radan jälkeen kävelin kentällä. Kyydissä olin yhteensä reilu puoli tuntia.

Arvostelu oli omasta mielestä aika kilttiä ja paperissa oli kuusi seiskaa. En oo he B -ohjelmista niitä seiskoja ennen napsinut. Kommentit oli että jalustimia pidemmäksi, tasainen ja iloinen suoritus, hevonen voisi taipua paremmin. Alakerta oli kutosta. Prosentteja tuli 61,200 ja sillä sininen ruusuke tästä osiosta. Näin pitäisi mielestäni koulukisojen uudella ratsulla mennä eikä niin kuin muinoin Aksulla (jolla olin jo treenannut pari kertaa alle). Tämänkin radan virheistä voi syyttää vain kuskia koska joka kerta sanotaan suunnilleen samoista asioista (taivuta paremmin).

Tarmo poseeraa ilmeellä. Takana kuikuilee Ville.




Meidän kisasuoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora