perjantai 8. kesäkuuta 2012

Väistöjä ja vastalaukkaa


 Tänään en riemastunut kun listassa luki kohdallani Kari. Ajattelin että jostain mua nyt rangaistaan. Kivemman kuulonen tulkinta oli että Kari on eilen riekkunut ja nyt sitä yritettäisiin laittaa ruotuun. Hepo oli jo 2 tuntia tehnyt alle ja oli kentällä hommissa ennen tuntia. Ihan fiksusti näytti menevän. Maneesin kulmalle pääsin Karin kanssa kun takaa kuului huuto että Kari talliin ja Tihta tilalle. Ei harmittanut pätkääkään!

Tihta oli maneesissa ja hyöri melkoisesti. Asettui kyllä aloilleen kun tein selväksi että nyt riittää. Tuntuipa pieneltä. Nettisivuilla lukee korkeudeksi 151,5 cm mutta tuntui Easya (n. 151 cm) pienemmältä. Tihta on siis 2006 syntynyt sh-tamma, jolla en ole vielä koskaan ennen mennyt. Ratsukoita tunnilla oli 8. Pihalla oli aurinkoinen +11 ja maneesin mittari taisi näyttää yli +20.

Alkuun ei ehditty edes ravata kun alotettiin suoraan tehtävällä. Päätyihin ravivoltit ja lävistäjillä pohkeenväistöt käynnissä. Keskellä piti suoristaa ja väistössä hevonen olla suorana kohti lyhyttä sivua. Kuvioksi tuli siis iso kasi. Käynnissä väisti ihan ok, en huomannut hirveitä puolieroja. Ravissa vähän kipitti.

Kun mentiin sitten väistöt ravissa niin siinä meinasi olla liikaa vauhtia. Väliin tuli hienojakin pätkiä mutta alku meni tosiaan jarrutteluun. Varsinkin kun laukattiin päädyissä 2 laukkaympyrää niin niiden jälkeen ravi oli turhan lennokasta. Parhaimmat väistöt tuli tehtävän puolivälin paikkeilla. Lopussa taisin vähän herpaantua ja saatiin vielä sakkokierros. Laukat nousi melko täsmällisesti pyynnöstä mutta laukasta raville siirtymät oli suokkimaisia valumisen ja jyräämisen välimuotoja.

Väistöjen jälkeen tehtäväksi vaihdettiin vastalaukat. Päätyihin ympyrät (tarvittaessa) ja pitkille sivuille loivat kiemurat. Mentiin alkuun melko loivasti ja ihan hyvin meni. Vauhtia oli vähän liikaa mutta siitä varotettiin jo aluksi. Taidettiin alottaa oikealla kierroksella ja se oli omasta mielestäni helpompi. Jälkimmäiseen suuntaan tuli pari rikkoa raville ja laukkakin vaihtui. Loivensin kuviota, yritin olla mahdollisimman rauhassa kyydissä ja rauhottaa menoa istunnalla. Taisin olla omiin suorituksiin tyytyväisempi kuin ope.

Kommenttia tuli istunnastani. Selkäranka on alhaalta liian notkolla. Alimmat nikamat pitäisi saada suorempaan ja säilyttää jousto. Loppukäyntien aikana sain open sitten selittämään mitä sillä tarkoitti ja tökkimään selkääni siitä kohtaa, jossa ongelma on. Sain ainakin hetkellisesti turhat kaareumat korjattua.

Tunnin jälkeen ajattelin harjata Tihtan pikaisesti. Koska sillä oli ruoat edessä niin en viitsinyt alkaa ährätä sitä kiinni. Muutama harjanveto hepan oikealta kyljeltä onnistui. Tihta tosin irvisteli että älä koske muhun. Toinen sivu olikin hankalampi. Kiersin etukautta hepan ympäri ja se kääntyi samalla tiivistäen mut seinään. Kauhistuin että nyt jos tulee kaviota niin käy huonosti. Onneksi ei tullut eikä kovin littanaksi puskenut. Sain harjattua toisenkin kyljen ja selvisin ehjänä ulos karsinasta. Kiinni laittaminen olisi ollut varmasti fiksua. Tihta taitaa olla tallin äkäisin hoidettava.

Ongelmia:
kipitys
karsinahäijyys

Parannusta:
kiva ja suht herkkä heppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora